HTML

Bison

Morzsákat csipegetek főleg magamból, főleg magamnak. Semmi több.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • bison: @sándor józsef: értékeld a jó időt... Stirlitz itt ki-kikandikál, aztán elbújik ismét, tegnap is v... (2009.04.05. 14:37) Közlemény
  • nitric25: Hahó! Mi ez a nagy hallgatás? A Bölények Hallgatnak? :-) (2008.09.03. 19:27) Csak egy kép
  • resigned: Ezek a bocsok már nem is olyan kicsik... Ezt hol fényképezted? (2008.08.22. 16:22) Bilder ohne Worte (3)
  • bison: nitric25: elmúlt a szombat, hol az újság? Különben is komoly (lett volna) a kérdés... (2008.08.04. 22:43) Kis esti kérdés
  • molitor jr.: Kökire ma kiküldött tudósítónktól: nem bontják, sőt, a megmaradt kb. 20 méteres szakasz végére, a ... (2008.08.01. 18:58) Jaj, szegény KöKi

Üstbomba

2008.08.02. 16:07 :: bison

Tudom, kibicnek kuss a neve, de vissza "kell" térnem a pár nappal ezelőtti bombás történethez. A hivatalos verzió szerint az a bomba valaha valóban bomba volt, méghozzá német (továbbra is örülnék neki, ha egy szovjet pilóta nosztalgiázása mellett más forrásból, pontosabban is tudhatnám, mikor és hol bombáztak a németek Magyaroszágon). Aztán a bombát hatástalanították, kibelezték, kettévágták, átalakították, felhasználták, a végén meg valahogy oda került, ahol most megtalálták.

Sem nekem, sem másnak nincs joga megkérdőjelezni a tűzszerészek hozzáértését és eljárását. Fogadjuk el, hogy annyiból, ami a földből vagy betonból kiállt, nem lehetett megállapítani, hogy az a bomba már nem bomba. De ha elvileg rá is lehetett volna jönni egy nem eredeti csavarból a tetején vagy valami másból, hát tűzszerész legyen a talpán, aki akkor legyint egyet és röhögve dobolni kezd rajta. Sőt, nagyon remélem, hogy ilyen tűzszerész csak a mesében létezik. A rendelkezésre álló adatok alapján a szakemberek pontosan azt tették, amit ilyenkor tenni kell, legrosszabb esetben is csak tévedtek és azt is csak óvatosságból. Inkább költözzünk ki százszor óvatosságból, mint hogy egyszer már ne kelljen kiköltöznünk.

Eddig minden rendben, a hiba - szerintem - ezután történt. Nincsenek illúzióim a mai magyar társadalomról (hazajárásaim alkalmával orrba vág a kontraszt). Nagyra értékelem - sőt, el sem tudnám már képzelni másképp -, hogy ma minden nyilvános, mindenről lehet beszélni, viszont néha az az érzésem, hogy a kevesebb több lenne, hogy többet ártunk a beszéddel, mint a hallgatással. Miért nem voltak képesek a rendőrök és a tűzszerészek kiadni egy rövid közleményt, miszerint "szerencsénk volt, a bomba nem volt éles, köszönjük a megértést és a türelmet"? Miért kellett elmesélni a maradékot is? Ebben az országban, ahol mostanában abba kötnek bele az emberek, amibe és akibe nem szégyellnek, ahol profi módon keresik mások hibáit és csámcsognak rajtuk, miért kellett kitenni a tűzszerészeket annak, hogy félinformációk alapján hülyének nézzék őket a nem gondosan tájékozódó emberek és legközelebb esetleg ne higgyenek nekik? Azokra az emberekre gondolok, akik a bulvársajtó szalagcímeit olvassák csak el és mást nem, mert a bulvárnak az a hír, hogy hű, micsoda felhajtás a semmiért, nem pedig az, hogy megúsztuk (a sajtó felelőssége külön téma, de vajon létezik-e felelős bulvársajtó?).

Attól tartok, legközelebb - mert lesz legközelebb - még tovább tart majd a kiürítés, mert néhány őrült nem akar majd mozdulni, több idegességgel és vesződséggel fog járni, többe is fog kerülni, és a tűzszerészek is már eleve izzadtan látnak munkához. Remélem, azért óvatosak maradnak.

Szólj hozzá!

Címkék: budapest történelem bomba kibic

A bejegyzés trackback címe:

https://bison.blog.hu/api/trackback/id/tr33597455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása